Kengkawan-kengkawan

Koleksi botol lama

                    Koleksi botol F&N



               
Ini adalah sebahagian dari koleksi botoi botoi yang ada dalam simpanan aku. Botoi botoi F&N ni ada banyak lagi dalam simpanan aku. Yang belah kanan tu aja yang banyak tapi yang belah kiri tu ada la satu dua. Yang kiri tu memang lama punya, payah nak dapat ooo... orang kata 'rare'...dengan izin (macam kat parlimen pulak dah). Kita boleh tengok perbedaannya, lain kan.

                                 

Ini botoi ayaq F&N jugak tapi botoi jenih lain. Dia ada manyak jenih perisa ayaqnya, ada ayaq oren, sarsi dan manyak lagi kot. Aku pun dah tak ingat, lama sangat.

Koleksi botol KICKAPOO

Ini pulak koleksi botoi ayaq KICKAPOO. Ini botoi keluaran lama ni, dah tak keluaq lagi dah la ni. Kat botoi dia ada tulih "The Original Dogpatch Recipe", la ni mana ada tulih macam tu lagi. Yang bestnya aku dapat botoi ni siap ada ayaq lagi kat dalamnya. Tu yang mahainya tu.

Koleksi botol Fanta

Botoi botoi Fanta ni jugak sebahagian dari kaum kerabat koleksi botoi botoi yang aku ada. Yang sebelah kiri tu tak sama ngan sebelah kanan...lain design botoi dia. Belah kanan tu keluaran lama, kira "rare" la tu.

Ini koleksi Fanta dari Siam. Ini keluaran tak berapa lama sangat. Ada la aku dapat 3-4 botoi. Tengok ayaq dia rasa teringin nak minum...tapi dah expired....Botoi dia kecik sikit dari yang Malaysia punya keluaran.

Koleksi botol Magnolia

Botoi Magnolia ni keluaran lama ni, la ni mana ada keluaq lagi..dah bungkuih kilang dia. Yang ada hanya tinggai botoi kosong buat koleksi aja la. Ayaq dia ada macam macam jenis berasaskan susu. Sedap rasa dia...kena dengan aih...puuh...lega rasa...dahaga. Hampa semua perenah pekena ka ayaq Magnolia ni dulu. Best woo..

Koleksi botol MIRINDA

          
Koleksi botoi botoi MIRINDA ni special sikit, sebab ada ayaq lagi kat dalam botoi dia. Sebelah kiri, ayaq berperisa sarsi dan sebelah kanan tu ayaq berperisa oren. Dah tak ada dah dikelaurkan lagi la ni. Kira betuah jugak saya dapat kolek botoi botoi ni.

Koleksi botol Green Spot

                                     
Ni lagi sebahagian dari koleksi botoi aku. Botoi Green Spot ni kuren sikit la sebab tulisan dia kat depan tu dah tertanggai sikit, tapi tak pa..ada nampak sikit tu....tak kisah le....Rare punya pasai simpan gak la.

Koleksi peti/kotak simpan air botol F&N

Ini yang paling special dalam koleksi aku, peti isi ayaq botoi. Peti ini untuk isi botoi botoi ayaq F&N. Tengok kat peti tu ada tulih F&N. Peti ni mahai reganya tau. Kalu pi Armcorp Mall, cua tengok brapa rega depa juai...mahai gila punya. Manyak "rare" punya barang la ni. Peti lama ni diperbuat dari kayu, peti la ni semua buat dari plastik.

Koleksi botol A&W

Ni saja satu satunya botoi A&W root beer yang aku ada. Botoi A&W ni memang lama ni, lani dah tak keluaq lagi kat pasaran. Lani semua guna tin dah. Botoi2 lani hanya sebagai koleksi semata mata. Tak pa la ada satu, janji ada buat kenangan.

Koleksi botol PEPSI

Botol PEPSI ada ayaq lagi kat dalam dia...spesel sikit la. Botoi PEPSI ni tak banyak dalam simpanan aku...rasa rasa 2 ketoi ni saja kot. Kira ok jugak tu...ada jugak benih...

Koleksi botol 7UP

Ni pulak botoi  7UP jenih gemok pendek. Cute botoi jenih ni. Kandungan ayaq dia 285ml jugak sama macam botoi yang tinggi. Sekejap aja keluarannya. Botoi ni rasa rasa di keluaqkan era '80an kot.

Koleksi botol MIRINDA SARSI

MIRINDA jugak ada mengeluaqkan botoi gemok pendek 285ml ni. Banyak perisa dikeluaqkan...yang saya dapat perisa SARSI saja. Kira ok la tu sebijik...ada juga boleh buat koleksi dan tatapan.

Koleksi botol Staminade

Ini pulak botoi gemok pendek jugak jenama Staminade. Tak pernah pulak dengaq ayaq jenama ni. Staminade ni adalah minuman selepas bersukan untuk mengembalikan tenaga...macam ayaq 100 PLUS jugak. Masa ni 100 PLUS belum keluaq lagi kot. Staminade ni berperisa limau. Kira rare gak, sebab jarang jumpa botoi jenih ni dan jenama ni.

2 ulasan:

  1. mmmmmm...mushkil plak aku nie..mmmmmmm camna depa dok polish botol depa sampai merelit lip lap..... abang taw dak camna....dok nampak botol colection abg pown sempoi....

    BalasPadam
  2. Saya ada pelbagai jenis botol yang klasic... jija berminat hubungi saya di nombor 0194886693(Che Dak Kedah)

    BalasPadam